Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Mάνος Χατζιδάκις - Το Σχόλιο του Γ' Προγράμματος - Η δημογεροντία του μέλλοντος



Μάνος Χατζηδάκις - Μετά την ένωση της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε Συνέντευξη Τύπου σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους και αναφέρει τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις του στο παρακάτω video.
''Κάτι που μας εκπροσωπεί [τους 'Έλληνες] είναι η καλοζωία χωρίς περιεχόμενο και ευτελούς αισθητικής.  Μία καλοζωία που βασίζεται περισσότερο στη νευρωτική εκτόνωση παρά στην απόλαυση, στην ηδονή θ' έλεγα για καλώς προπαρασκευασμένες επιθυμίες.  Καλοζωία από ικανοποίηση, συμπλέγματα και προκαταλήψεις καλύπτοντας θεατρικά ευτέλεια και αθλιότητα.  Ακόμη, ένας χείμαρρος αυτοσχεδιαστικών αντιδράσεων σε όλες τις περιοχές του δημόσιου βίου μας, μια επιπόλαιη χάραξη προοπτικών και πολιτικής, έλλειψη κοινού νου και μία καταπιεστική παρουσία του εγώ μας που τις περισσότερες φορές μας εμποδίζει να συνεννοηθούμε και να συνεργασθούμε πάνω στα τοπικά αλλά και στα ευρωπαϊκά που άρχισαν ήδη να μας θίγουν και να μας απασχολούν.  
Τέλος, ένας ηθικοπλαστικός εθνικισμός που έχει τις ρίζες του στην ανελεύθερη καταγωγή μας που η εκμετάλλευση του από όλους μας για τους ευτελείς σκοπούς τον έχει ήδη καταστήσει ανυπόληπτο.'' 

Scrubble